HYBRID HUGO

Hybrid Hugo is het resultaat van mijn ervaring als discjockey gedurende meer dan 45 jaar en mijn liefde voor klassieke muziek. Door de mix van bekende klassieke muziek met Arabisch klassiek en moderne house en dance beats is iets heel speciaals ontstaan. Op deze manier wordt klassieke muziek toegankelijk voor een breed publiek. Geen playback!

Hybrid Hugo - Classical Beat

Hybrid Hugo - Nuovo Vivaldi

Oudste artiest op Solar festival

20170708 groot eindhovenHugo van Rooij (63) beleeft een tweede jeugd op de planken. Sinds drie jaar staat hij als Hybrid Hugo Arabische muziek, klassiek en house samen te voegen. Met succes tot over de landsgrenzen. Dit weekend staat hij op het dancefestival Solar in Roermond. “Normaal stoppen DJ’s als ze vijftig zijn. Ik krijg mijn succes na m’n zestigste.”

EINDHOVEN/ROERMOND - Het uitgaansleven is Van Rooij niet vreemd. Met zijn broer Piet bestierden ze de populaire disco Hollywood en staan ze anno nu als Sjors en Sjimmie op menig feest. Hybrid Hugo is echter zijn eigen kindje, waarmee hij al op verschillende gelegenheden de zaak opluistert. En nu dus op Solar, waar hij op zaterdag 5 augustus zijn opwachting mag maken.

“Mooi, hè”, zegt hij enthousiast. Hij kan niet meer terugvallen op zijn broer Piet, als hij een foutje zou maken. “Nu sta ik er alleen voor op deze weg. Spannend is dat wel. Ik moet alles nu zelf beslissen. Ik geniet er aan de andere kant ook enorm van.”

Een kleine tour heeft hij al gemaakt op Curaçao, hij mixt volop in de Lage Landen en er is bovendien verregaande interesse vanuit Dubai: het gaat aldus booming in zijn tweede jeugd als entertainer. “Ik sta er allemaal voor open. Ik vind het hartstikke leuk.”

In zijn chique avondkleding staat hij achter de knoppen. “Ik doe alles live. Ik heb het door de jaren heen goed bijgehouden.” "Hij staat op Solar op een mooie plek", zegt hij. “Volgens de organisatie echt het mooiste plekje. Ik moet meteen goed uit de kast komen. In één uur alles geven wat ik heb. Er wordt heel leuk gereageerd op mijn leeftijd. Er wordt niet minder om gedanst. Ik doe er veel voor, dat kan alleen als je fit bent en goed let op je voeding. Ik loop iedere dag ook veel. Het is belangrijk om fit op het podium te staan. Anders ga je het niet redden.” Van Rooij mixt aldus deep house met klassieke muziek én Arabische muziek. “Toen ik het laatste eens er doorheen mixte, werd daar heel leuk op gereageerd door het publiek. Dat heb ik vastgehouden en zo is Hybrid Hugo ontstaan: verschillende vormen van muzikale energie die samen komen.

”De klassieke muziek die erbij komt, ‘de jus’ zoals Van Rooij dat noemt, is al vooraf gemixed. Het moet wel kloppen in het verhaal dat hij wil vertellen. “Mozart, Bach, Vivaldi: de laatste is een van de beste vind ik. De Vier Jaargetijden doet het altijd goed.” Hij benadrukt nog een keer dat alles live gebeurt. “Ik doe niets in de oven. Ik maak het meteen in mijn keuken. Dan ishet ook spannend of het eruit komt zoals ik het wil.”Het Solar festival is van 3 tot en met 6 augustus aan de Maasplassen te Roermond.

www.solarweekend.com
Hybrid Hugo laat jonge massa dansen
Door Bram W. van der Putte

Bron: Groot Eindhoven, 2 augustus 2017

RECENSIES

Hybrid Hugo voor alle feesten en partijen: Van klassiek tot arabic, en van discotheek tot sterrenrestaurant, dj Hybrid Hugo voorziet op elk gewenst niveau en op elke gekozen plek het aanwezige gezelschap van de nodige beats waardoor een gevulde dansvloer haast vanzelfsprekend lijkt. Het resultaat van jarenlange ervaring, vakkundigheid, kennis van en liefde voor muziek.

Hans Matheeuwsen, FRITS, de stads glossy van Eindhoven

Hybrid Hugo verraste ons met prachtige ondersteuning tijdens mijn nieuwjaarsreceptie en de uitreiking van de Awards. Daarnaast is Hugo een charmante verschijning en is de klik met het publiek snel gemaakt. Zijn verscheidenheid in de originele muziekkeuze hoor je niet elke dag, maar is juist daardoor verrassend mooi.

Pion Steeg, Pion Media

Nog nooit iemand gezien en gehoord die klassieke muziek en popmuziek zo virtuoos in elkaar kan laten vloeien als Hugo.

Harry van Raaij, oud-voorzitter van PSV

Ik vind je concept/uitvinding van de combinatie met klassiek uniek. Goed hoor!

John van den Oetelaar, hoofdredacteur ad interim van het Eindhovens Dagblad

Een haast onmogelijke opgave, maar Hybrid Hugo heeft het gefixt, of liever: gemixt!
Hoezo, vraagt U?
Kijk: als vaste arrangeur/dirigent bij het vroegere Philips Phonogram, kreeg ik soms opdracht om klassieke muziek te combineren met een stevige, moderne beat. Zoals met fluitiste Berdien Stenberg, een topper bij die platenmaatschappij.
Wíj produceerden eerst het strakke, moderne beat-gedeelte en lieten het orkest daarop inspelen. Makkie!
Hybrid Hugo, echter, selecteert eerst een originele LP met een klassiek stuk, zoals bijvoorbeeld de ‘4 Jaargetijden’ van Vivaldi. Live opgenomen in een concertzaal, dus met de nodige schommelingen in tempo. Probeer dat maar eens synchroon te krijgen als je daar een strakke beat onder wil mixen. Absoluut géén makkie, dus!
Met engelengeduld, goede smaak en honderden uren ‘forwards & backwards’ is-ie er in geslaagd om geweldige, fijn in het gehoor liggende produkties af te leveren.
Hybrid Hugo, bravo man, en fijn dat ik je ambassadeur mag zijn.

Harry van Hoof, dirigent van de Nederlandse bijdrage voor het Eurovisie songfestival